Sidor

12 januari 2008

Kaninpremiär!Kanintyget tvättat, krympt och klart och med nytt mönster och saxen i högsta hugg satte jag igång. Fast först bar det av till Mias Quiltbod för att köpa en ny maskin då jag fick tuppjuck på det faktum att det inte fanns reglerbart pressafotstryck på NÅGON av mina två andra maskiner. Ett nödvändigt ont om man villa ha schyssta sömmar i trikå.
Så det blev en Janome Sewist 521. En enkel maskin men den har precis det jag behöver till att sy fållar på trikå. Supernöjd än så länge, har ju inte hunnit sy annat än fållarna på kanintröjan ännu. ;-)
Men då med facit i hand med mönstret till tröjan ser jag att halsen är för stor och axlarna lite för breda så det har jag redan korrigerat till nästa mönster, få se hur det blir. Att halsen blev stor var enbart för att jag *kärringen mot strömmen* istället vek in kanten och inte gjorde en bandkantning som det stod i mönstret. Smällar man får ta men till nästa blir det mindre hals för jag tyckte det var ett väldigt smidigt sätt att kanta. Visst funkar tröjan men är man petig så är man!

7 kommentarer:

Sy-Fröken sa...

Oh, en sådan fantastiskt söt modell i kanonfin tröja!
Det var jättefint med fållningen av halslinningen. Man kanske skulle testa det till nästa gång... tycker ju att kantband är så oerhört tråkigt att sy. =)

LinSar sa...

Snygg.Jätte snygg fåll:-) Jag brukar den mycket på mina tösers kläder.Ha det gott.

GOBLIgobli sa...

Ååh, tack så mycket!
Ja ärligt talat är jag riktigt allergisk mot kantband för har inte lyckats få det fint på nånting. :-(
Men får nog bita i det sura äpplet nån gång i framtiden...för alla andra lyckas ju!

Thea sa...

Jag tycker det var snyggt med den lite vidare halsöppningen tillsammans med den dekorfållen.

Thea sa...

Förresten, jag visste inte att man kunde sy såna fållar med vanlig maskin. Blir de elastiska, alltså? Är det pressarfortstrycksregeleringen det hänger på?!

GOBLIgobli sa...

Thea
Tack igen! :-) Jo, det är hushållsoverlocken som jag haft till denna och den är super (min nya Janome!)! Perfekt elasticitet och så tyckte jag den var rätt dekorativ. :-)
Lite Coverpro wannabe, hehe... ;-)

GOBLIgobli sa...

Just det, köpte till en pressafot också som underlättar att det inte blir bubbligt, en som är avsedd för just trikå faktiskt. Hade inte en aning att det ens fanns.
Och så trycket förstås.