Sidor

14 januari 2008

Mössan vändbar

Fick en förfrågan om att göra mina mössor vändbara och när jag ändå gör dem i dubbel trikå så visst, varför inte? Den ena sidan blir med applikation och den andra utan men så kanske det räcker med bara mönstrat tyg där också. Satte iofs tåt på båda sidorna, frågan är om den känns mot huvudet.
Applikationen tyckte mannen såg ut som ett skoterledsmärke (?), vad tycker ni?

(Det är en *, hehe...)

9 kommentarer:

Sy-Fröken sa...

Klart att det ser ut som en *, vad annars? :-D
Mössan är kanonfin och det är säkert bra med vändbar mössa. Tror dock inte att jag skulle vilja vända på en mössa eftersom utsidan blir lite smutsig och det vill man ju inte att gullungen ska behöva ha mot pannan. Men fin var den!

GOBLIgobli sa...

Tack o tack! Hehe, nej det är klart men då får man nog tvätta den emellan. ;-)

June sa...

Hej,
jag har varit på din blogg förut men inte skrivit förrän nu. Jag undrar om jag kan få länka till din blogg från min sida - du gör så mycket fint och jag blir inspirerad av dig!
Dina mössor är underbara, jag gillar särskilt den rosa mössan du har längre ner men den här är också jättefin. Jag har inte riktigt kommit på knepet hur man gör vändbara mössor på ett bra sätt. Dina är så söta med den där hängaren på toppen också!
Jag håller nog faktiskt med din man, det påminner om ett skotermärke.. =) Men vad gör det - det är ju snyggt, ju!

GOBLIgobli sa...

Hejsan June och tack så mycket! Vad roligt att du skriver till mig! :-D
Självklart får du länka och jag blir jätteglad att kunna inspirera dig.
Att göra mössan vändbar var inte alls krångligt, jag lämnade bara en liten öppning i nederkanten mellan tygerna, sen var det bara att sy ihop den för hand innan jag gjorde dekorsömmen.

Tror förresten aldrig jag sett ett skoterledsmärke... :-o hehe!

Thea sa...

Superfin! Jag har ju sett dina grejer förut men inte kopplat att du gjort dem med brodermaskin. Hur funkar det? Klipper man bort överflödigt tyg i efterhand? Suck, nu vill man ju bara ha!

GOBLIgobli sa...

Thea
Tack så mycket! :-)
Det finns ju säkert lika många sätt som sömmerskor att göra det på men maskinen syr först en raksöm precis som motivet och jag har då alla lager tyg i bågen. Sen tar jag bort bågen från maskinen och klipper bort överflödigt tyg. Sen tillbaks med bågen igen och nu sys satängsömmen över kanterna.
Svårt att förklara såhär...

Thea sa...

Har du vliesofix eller totally stable då? Eller behövs inte det?

GOBLIgobli sa...

Jodå, stabilisering behövs, totally stable. Hade inte funkat utan det. Har det på "huvudtyget" och på själva applikationsbiten tar jag vlisse vid behov, annars inget, det är ju en så liten bit.

Heartbeatdesign sa...

Superduperfina mössor :)
Du får gärna spana in mina idéer om du vill, kanske kan jag ge nån slags liiiiten inspiration!!