Sidor

11 mars 2008

Den lilla rosaFick fria händer till en beställning på en hoodtunika med hjärta. Rosa, rött och vitt var färgerna som önskades och storleken 74.
Så långt allt bra, ända till jag skulle fixa fram ett mönster i den storleken med huva och gärna sprund så den kunde gå över huvudet. Knappar i axlarna gick ju inte.
Iaf hittade jag tillslut ett mönster i en av mina finska handarbetstidningar Suuri Käsityölehti (motsvarande Allt om handarbete ungefär) och fram med mönstergrejorna.
Efter att ha ritat av bakstycket och ärmen började jag undra vad det var för storlek egentligen då jag tyckte den såg rent gigantisk ut för att vara 74. Tog då fram och jämförde mönstret till Ninas hoodtunika i 92 och 74:an var bredare!! Vafalls?!?! Här hade man tänkt att göra det lite smidigt för sig med färdigt mönster för en gångs skull! Nä...
Vid det laget gav jag upp, utgick ifrån Ninas mönster och ritade ett eget. Igen. Kruxet är bara att jag har nu ingen aning om hur storleken blev till en 74-bebis, tycker den ser så bred ut.Till denna valde jag att fodra huvan, vilket jag tänkt göra i fortsättningen också, och tog en tunn bomullsväv till det. (vet inte vad den kallas på riktigt, poplin kanske?)
Det gick över förväntan att kombinera joggingen med det och fördelen är att jag kan använda vanlig raksöm till dessa kantningar och stickningar. Det töjs ju inte! :-) Däremot var det nu viktigt att göra halsöppningen tillräckligt stor, hoppas det funkar som tänkt. Halssömmen är dold med snedslå av det prickiga.
Ärmarna är i E-Slöjdtrikå och den rosa joggingen ett Traderafynd. Applikationen är gjord i två steg med brodermaskinen.
Nu återstår bara hoodtröjan i grönt till storebror så är denna beställning klar!

7 kommentarer:

Dr. Gill sa...

Kjempefin! Den ser god ut til en liten venn :) Ikke enkelt dette med størrelser - det varierer veldig fra mønster til mønster.... Men det er jo bedre at den er litt god og vid enn for trang. Jeg tror den vil passe fint i str 74. Her i huset brukes det str. 74-80 nå, og jeg synes at den ser omtrent slik ut :)

KajaDesign sa...

Åh vad fin! Applikationen är jättefin.

Tycker det är toksvårt med storlekar. När jag måttade dotterns tröja mot ett mönster så stämde storlek 80 bäst på hennes tröja, trots att det var storlek 92 på tröjan...

//Kaja

LumLum sa...

Sååå söt! Som en liten godisbit.

Gulligan sa...

Så söt!! vad fint med foder, prickigt är fint.

Mimmi sa...

Superfin! Det är så härligt när man kombinerar olika mönstrade tyger men att den "röda tråden" är färgerna. Vad fint du har fått till sprundet. Sedan skall jag inte nämna hur sugen jag är på en brodermaskin ;-) Dina broderier är ju så långt ifrån de klassiska med tokmånga färger som jag inte är så förtjust i.

Camilla sa...

Det är nog det absolut sötaste jag någonsin har sett!

LinSar sa...

Den va verkligen j�tte s�t!!