Sidor

25 mars 2008

Stora gröna & Lilla rosaBlev äntligen klar med den andra hälften av denna beställning. Eller den har varit klar flera dagar redan men kom inte för att fota förrän nu. Huvudbryt har hela tiden varit vad jag ska göra som applikation på den.
Tog randig jogging till huva och ärmar och "bodyn" i gräsgrön ribb. Måste dock säga att ribb inte var det smidigaste att sy i då det är så himla töjigt. Förstärkning i axelsömmen blev alltså ett måste, satte i en remsa snedslå efter att ha läst det i en bok om klädsömnad. Huvan är fodrad med en rätt tunn vit ribb.

Sen var det motivet. Ville ha nåt kul men ändå lite tufft, så spindelväv för "tufft" och det knubbiga rangelbenet med knappögon för "kul". Tycker han ser lite förvirrad ut.... :-D

5 kommentarer:

Lucia sa...

Hej underbara luvor, gillar att de är så spetsiga, känns som alvmössor.
Du får gärna länka till mig och jag länkar gärna till dig nu när jag hittat hit.

Jes sa...

Vilka underbara luvtröjor du gjort, gillar den gröna med spindeln.

Lenis sa...

Tycker att tröjorna blev jättefina. Den gröna med spindeln blev lite lagom tuff. Har du gjort nätet med tät zig-zag? Spindel som applikation eller broderi? Hoppas dem nya ägarna blir nöjda!

GOBLIgobli sa...

Tack så mycket alla! :-)

Lenis
Nätet gjorde jag med förstärkt raksöm, dels för att få det lite stretchigt och så syns det bättre. Spindeln är en frihandsapplikation, till skillnad mot vad jag brukar göra ("fuska" med brodermaskinen ;-)

Y sa...

jättesnygga!!