Sidor

14 augusti 2008

Bellpants i velourNu när lilltjejen växt till sig märker man att antalet byxor i rätt längd blir färre. Så vad gör man? Tar fram lite velour och ett kul brallmönster såklart!
Älskar bootcut och nu blev äntligen de regnbågsrandiga sydda. När jag ändå hade allt framme, blev det ett par cerisa också, helt underbart tyg.
Inuti sydde jag fast en bit bomullsband att skriva namn och stl. på.

Sen till det som var mindre bra.

1. Sydde först ihop de cerisa, med de inställningar som blev bra på overlocken. När det sen vad dags för ränderna, funkade det inte alls, trots att jag inte gjort annat än bytt trådar. Tyget töjdes nåt helt hysteriskt och det såg inte klokt ut! Tog fram boken tom. för att kolla hur det skulle vara och sen blev det bättre.

2. Ränderna!!! Jag är inte kompis med ränder som ska passas ihop!! Just på detta tyg är det dessutom så många att hålla reda på, iaf inbillar jag mig att det är drygare att hålla på med än ett med två färger. ;-) Kontentan är att jag inte kommer sy mer byxor av det detta tyg, för det ville inte alls som jag ville! *surar*
Kan inte heller för nu har jag bara småbitar kvar...

3. Kanske skulle modellen göras tajtare ändå över stussen. Trodde mönstret var bra men tydligen ska man behöva justera mera.

Så! Nu har jag fått gnälla av mig lite. ;-)

4 kommentarer:

Galenmama sa...

Ååå vilka härliga tyger och färger :) Kan dock hålla med om det där med ränder ... jag älskar dom men avskyr att mönsterpassa dom *ryser*

fante sa...

Fina tyger och byxor :-) Att mönsterpassa är inte speciellt kul, nej, men jag inbillar mig att det är värre om man bara har två färger för så syns det mera?

Bilden med alla filtar på webbsidan är ju bara för underbar :-D

LinSar sa...

Jätte härliga tights.

Thea sa...

Supersnygga byxor!

Vet du, jag känner igen det där med att det randiga tyget töjer sig. Det är från a&Hj, va? Jag har också ett tyg därifrån och jag sydde ett par byxor med ett ben i en färg och ett i en annan. Och just det som var sydd i deras randiga velour var nästan omöjligt att få till. Dessutom drar de sig olika och krymper väldigt olika i tvättet - varning för det"