Sidor

20 september 2009

Börjar bli klart nu & ArombodenNågon som minns före-bilden? Härliga spruckna luckor i bokfaner. Fina gångjärn från 1980. Välmatchade bänkskivor. Säkert top of the line när det begav sig. ;-)
Men det var då det!NU är det minsann annat! Inget varmtonigt denna gången utan svart, vitt och grått. Bortsett från att det saknas en och annan list, lite hyllor samt upphängningskrokar på väggen så är det klart.
Bänkskivor i granit och nedsänkt Intra-ho och det här är det enda som vi inte gjorde själva. Stenfirman kom och mätte och monterade vilket kändes rätt skönt med tanke på vad hela kalaset väger. Men annars har vi (mest mannen...) monterat och köksinredningen är IKEAs med Lidingö-luckor.
På väggen droppformad porslinsmosaik och faktiskt är det beställt från ett rätt otippat ställe. Någon kanske har bläddrat i Slöjd-Detaljers katalog och sett det. ;-) Finns i fyra färger men vi valde det gråa och är så nöjda. Fogen och stenarna behöver bara putsas lite till.Där vitrinskåpen är fanns ingenting i det gamla köket vilket kändes opraktiskt för oss. De skåpen är lägre än de övriga just för att man ska ha gott om utrymme under. Vill ju inte slå sönder kaffekannan på surmorgonen...
Öppna hyllor i mitten för tallrikar och div. pottor. Denna del är fö ett beprövat koncept då vi gjorde samma sak i vårt förra boende. Ger lite extra rymd.
Det är SÅ skönt att ha köket gjort!

Vill även passa på att tipsa om Arombodens teprenumeration (finns med kaffe också) såhär nu när det är extra gott att göra sig en kopp. ;-) Man får hem en påse te varje månad och en ny spännande smak varje gång. Så vill man ha gott te smidigt hemlevererat, kan jag verkligen rekommendera detta. =) Gå bara in under Prenumerationer i vänsterkolumnen.

13 kommentarer:

JuMel sa...

Snyggt! Nu blir jag avis! Själv har vi ett 70-tals kök som är lite fusk renoverat på 90-talet som bara väntar på att lilleman ska bli lite större innan det blir utbytt:)

Mimmi sa...

Åh, så himla fint! SÅ vill jag också ha det ;-) Är rätt så sur över att jag glömde av att se det IRL dessutom. Jag kanske kommer på besök igen ;-)

Stänkskyddet var ju hur snyggt som helst - uppfinningsrikt!

Marie sa...

Kanonsnyggt kök!
Sånt där kök skulle jag också kunna tänka mig. Men vi har nyss fixat badrummet så köket får lov att vänta ett tag till...

Hello sa...

Åh, så snyggt!

Camilla Porsman sa...

Åh vad fint och fräscht! Vi bor visserligen en i helt nyproducerad hyreslägenhet, men köket är minimalt och drömmen är förstås att en gång få ha ett stort kök där man själv fått vara med och bestämma hur det ska se ut.

Nette sa...

ååh... Så snyggt och fräscht!!

Retro Elephant sa...

Snyggt kök!

//Lina

MADELEINE sa...

Hej hej, det var ett tag sen!! Tänkte bara höra om du syr fodrade fleece overaller, är intresserad av en bebisoverall med t.ex stjärnor på, till en kille..!!! En sån man kan stänga för fötterna och händerna!! Vad skulle den då kosta??

Anna, Tvillingtand sa...

Gud va snyggt det blev! Riktigt fint med granitskivorna i köket. Det önskar jag mig också, men vi får väl se vad maken säger om den saken =)

Anonym sa...

Vilken skillnad! Va snyggt det blev! Gillar mosaiken, vilken bra idé att köpa det därifrån, det blir ju lite unikt.

Filtarna va också helt underbara, precis som vanligt! Jag skulle vilja ha allihopa... fast det går ju tyvärr inte. Jag är imponerad av att du lyckas komma på så bra namn på dina produkter också, själv har jag fastnat totalt på just det..

GOBLIgobli sa...

Tack hörni! =) Just nu är mannen och handlar kromade stänger och krokar att sätta på väggen.

Men Mimmi, missade du det? Hade för mig alla var inne en sväng ett tag... Nåja, du är jättevälkommen igen! =)

Anna
Klart ni ska ha granit!! :-D Du får köra med effektiv övertalning. ;-)

Mexam
Tack för komplimangen! =) Haha, bra och bra, kan fastna totalt på vissa kombinationer och inte komma på nånting. Men det är rätt kul att hitta på.

fante sa...

Vad snyggt det blev :-D

Evasleva sa...

Den svarta bänkskivan var verkligen jättesnygg!