Sidor

15 februari 2010

iDrool


Inget nytt men nytt för mig 2.
Precis som med dagiskassen tog det väldigt lång tid innan jag tog mig för att testa. Och precis som med dagiskassen var jag bland de sista att blogga om det. Men nu har jag sytt några. Dregglisar alltså.
Det huvudsakliga problemet var förstås att jag inte hade något mönster men med tack till MemLin så löste det sig. Det blev en delvis omarbetad mall, bl a mer rundade delar där knapparna ska sitta, för det vet nog många vid det här laget att snäva svängar med overlocken kan få en att göra båtsänke av maskinen... Och nog 17 fick jag testa mig fram innan det flöt på som det skulle.

Många hyllvärmare togs fram till dessa och känslan av att använda tyger som man bara samlat på var alldeles underbar. Och faktiskt kan jag fortfarande bli sådär löjligt lycklig över en så liten sak som ett färgbyte i overlocken och se hur den fina sömmen passar så bra till tyget. For the love of sewing! =)
Sen att jag åter blir påmind om att det här är en materialsport ska vi inte glömma. Nu ska jag ha en KAM-press!

17 kommentarer:

Hello sa...

:D

OttoPippi sa...

:-) :-) :-) :-)

Y sa...

båtsänke :-D

jejja79 sa...

iDrool =) du är för fiffig. ser superfina ut.

LizA sa...

Massproducering;) Coolt namn oxå! Och vill du ha funktionen att sätta fast plastsnaps, så finns det en tång till det som är otroligt mkt billigare än pressen. Jag beställde från ebay, 400 set med knappar, tång och frakt från kina för strax under 300 kr. 2 veckor tog det att få hem grejorna och dom funkar utmärkt!

GOBLIgobli sa...

Hehe. ;-)

LizA, tack för ett toppentips! Letade upp sidan (visst var det kamsnaps.com?) och där fanns suverän och matnyttig info om snäpperi. Kom dock fram till att jag nog ska ha en press ändå för då får man större variationsmöjligheter vad gäller knappar (rätt vad det är vill jag sätta metall också) och storlekar. Dessutom tror jag att mitt handgrepp skulle protestera efter ett tag. ;-)
Men de hade underbara knappar, de som var graverade!

GOBLIgobli sa...

Nu såg jag att du ju beställde från Kina och då är det inte samma sida, såklart! *blindstyre*

od Andulky sa...

Vad härliga!

Mimmi sa...

Glöm inte mig om du är intresserad av sambeställning!!!!!

RÄVENoRÄKAN sa...

Oj vad många! Visst är det kul att sy dregglisar! :-)

Vad jag känner till så är det babyheaven.se och babythings.se som säljer KAM pressar i Sverige. Känner du för att köpa från Kina kan jag tipsa om coop-gruppen http://groups.yahoo.com/group/notionsupply/.

MemLin sa...

Ja där kan man snacka "några" stycken ;-) Vilket tempo människa :-O

Jag är sugen på en kampress jag också och hade tänkt kolla efter det på syfestivalen. Är det intressant med sambeställning så är jag gärna på också...

GOBLIgobli sa...

Tack Räven för tipset! Kollar upp det.

MemLin, tror det var så att babythings inte kommer till mässan denna gången, annars hade jag klockrent köpt den där. Lite synd.

Mimmi sa...

Jag skall bara starta min jobbdator, återkommer inom kort! ;-)

Mamma Mia sa...

Super fina dregglisar!

Strömming sa...

Härliga dreglisar! Håller med om känslan av att sy i tyger som man haft liggandes länge! DEt är härligt.

Jag har precis beställt en tång från kina från den coopen som någon tipsade om här ovan, har dock inte hunnit få den är. Fick tipset av Marie pysslar och hon hade köpt press + hur mycket knappar som helst för drygt 1000 kr.

Majsan sa...

Massor av fina dreglisar =) Här, hos mig, ligger en, som jag inte får nån ordning på....... det skiter sig varje gång jag ska sy den svängda delen på overlocken. Vi är inte alls överens.....inte ens i närheten av att vara vänner, min overlock o jag *s*

MonasUniversum sa...

Jag skriver här, för jag vetef-n var du befinner dig i min blogg nu:

Först vill jag säga att du är helt jävla galen, VET du hur många inlägg det är?!

Sen vill jag säga att du är varmt välkommen! Och håll ut, jag är inne i en extrem svacka just nu eftersom jag har astråkigt under sjukskrivningen..