Sidor

18 april 2010

Bollar och hjärtan


Det var länge sedan jag sydde en sån här omlottklänning. En kund från tidigare hade beställt en sådan för ett par år sedan och då i mindre storlek. Nu har tösen växt till sig och mamman önskade en ny klänning i rosa och brunt. Och vad vore trevligare än bollar på en sådan klänning?
Ett litet problem uppstod dock. Eftersom storleken skulle vara i 104-110 hade jag inget klockrent mönster för det. Det var alltså till att göra om ett befintligt så det skulle bli bra med tanke på fall och passform. Och gärna så den täckte lite mer baktill, modellen är ju annars rätt öppen där så att säga.
Vändsydd så man kan ha vilken sida man vill utåt (smidigt vid eventuella drällolyckor...;-)). Rosa babycord från Tradera och bruna bollväven från Stoff & Stil tror jag.


Även såna här var det ett tag sedan jag bloggade om fast inte för att jag inte sytt såna utan för att jag kom tänka på kameran när hjärtanen låg i postlådan. Men nu fastnade en beställning på bild i alla fall.
Fick även ett mail från en tjej som driver Gravid- och shoppingbloggen på NSD och hon önskade sig ett specialbeställt hjärta. Kika här får ni se.

6 kommentarer:

MinaMirakel sa...

Härlig klänning, kul med återkommande kunder!/Åsa

Kristin / lilla t sa...

Vilken söt klänning :) Gillar dina hjärtan också! /Kristin

Vendeltid sa...

Jag har ju ett brunt hjärta med orange text till min retrovagn (en Gesslein Panorama med brun manchester) och jag har fått väldigt många positiva kommentarer om det. Även filten jag har med vita hjärtan på brun bakgrund och orange velour på baksidan rönte stor uppskattning på barnmässan i Göteborg förra helgen!! :D

Hello sa...

Vilken fin omlottmodell! Jag tror det bruna kommer från Åhléns.

GOBLIgobli sa...

Tackar! =)

Vendel, men var det inte vita moln på det bruna? ;-)

Hello, du har så rätt, Åhléns var det ju! (Köp och glöm var det kommer ifrån...ööh.) ;-)

Lucia (Uplandsgården) sa...

Jättefin klänning! Gillar den skarp! Härlig modell.