Sidor

16 september 2012

Äntligen volangkjol!

 
Tänk att med vissa saker ska tummen sitta så långt inne!
Har länge länge tänkt göra en sån här volangkjol till tösen men projektet har hela tiden skjutits upp av en massa påhittade anledningar. Och gott om såna finns ju...
Men till slut hittade jag ett par perfekta jeans, faktiskt i stl. 98, men eftersom denimen var så stretchig funkade dessa kanon. Tösen (eller Bäbisen som hon fortfarande kallas trots att hon började första klass nyligen...) drar numer 128-134 i storlek så lite mysko kändes dessa 98:or ändå.
 
Jag har aldrig sytt volanger på det här sättet förut och troligtvis finns det lika många sätt att göra det på som det finns sömmerskor. Dubbla rynktrådar har jag dock läst "is the shit", så det och mycket måfåande med längden på remsorna fick bli mitt första försök. 

 
Volangkanterna velade jag lite med men jag gillar att kombinera rått med gullgull så det fick räcka med overlockat. Annars var andrahandslösningen att sy på spetsar eller band längst ut och det hade ju blivit fint det med. Kanske på nästa kjol. =) Avslutade det hela med en gul stickning för att matcha jeansens övriga sömmar.

4 kommentarer:

Beas sa...

Men jisses, går din dotter på Clemengers dansskola i Örebro? Kunde nästan svära på att det var en sådan som dansade förbi mig på väg till en dansklass. Jag vet att jag beundrade den väldigt mycket och att jag funderade på att göra en liknande till dottern.

GOBLIgobli sa...

Nej vi bor inte i Örebro. ;-) Men kan tänka mig att det finns många såna härliga kjolar för de är jättekul att göra.

Thea sa...

Cool! Hoppas bäbisen gillade den! ;-)
Vilket pyssel med allt rynkande av volanger...

od Andulky sa...

Helt underbar!!