Sidor

03 maj 2008

RetrobrallakopiaYesss!! Jag klarade det!!
Med den totala inspirationen från KokaLals retrobralla original och efter att ha sett så många andra göra såna, ville jag också! De är ju bara sååå läckra!
Så med en bild och en grenkil från ett byxmönster som enda utgångspunkt var det bara att ta lite mått på tjejen och sätta igång. Som tur var sydde jag först en testbralla i ett skräptyg och såg redan där att mitt mönster var för kort i benen.
Dock var det största nagelbitarmomentet det faktum att jag aldrig sytt kantband i trikå förut så nu var det premiär för det. Gick över förväntan men jag tyckte de blev lite för stela och tjocka för jag vek dem i fyra lager.

När det sen blev dags att prova brallan visade det sig att de trots allt inte satt riktigt som de skulle. "Ärmhålen" satt för högt så grenen hamnade för långt ner och benen var för långa. Så jag klippte bort hela bandkantningen samtidigt som jag tog ner ärmhålen ganska rejält.
Denna gången vek jag kantbanden i bara tre lager och de blev betydligt smidigare. Gjorde varianten där man klipper bort överflödsbandet efter man sytt och visst, det är snyggare med helvikta band, men nu fick det vara som det är. Experimenteringen blev rätt lyckad ändå.

Brun velour och blommorna också i velour. Kantbanden är i en tunnare jogging då jag inte hade mudd i rätt färg hemma. Valde även två olika färger på dem för att matcha blommorna lite.
Nu bytte färgerna plats när jag fick göra om banden och placeringen på knytbanden blev också tvärt om mot innan.

Knytbanden som de blev efteråt. Gjorde halsringningen lite smalare också, tyckte banden satt för långt isär på första försöket.

Det här är nog det mest retro plagg jag gjort hittills och blev verkligen nöjd över slutresultatet. De sitter superbra på tösen och hon gillar dem också!


21 kommentarer:

Mian sa...

Sååå fina! Extra kul med blommorna, verkligen ett lyckat resultat!

Y sa...

som sagt var, skitsnygga!!

LinSar sa...

Jätte snygga.Verkligen fint med blommorna!

Bumblebee sa...

Oh vad fina! Men så blir ju allt du syr så himla snyggt. Och fina bilder får du till också! :-)
Är det okej om jag härmas lite? Har ju typ 1000 meter Eva-trikå att göra av med. (Med en viss överdrift)

Mimmi sa...

Superduper!!!!!

[ LiEmEl ] sa...

uuuuuuuuuunderbara retrobrallor, jagvill mä göra mej jag känner at min dotter på 3,5 år känns för stor o samtidigt känns småttingarna för små, så jag vet inte till vem =)
men dessa var totalt underbara!!!!

Lindberg sa...

Så snygga. Helt underbara och blommorna blev ju bara så fina.

GOBLIgobli sa...

Åå vad roligt att ni gillar dem! Valde att sätta dit blommorna så de skulle bli lite annorlunda.

Bumblebee
Men absolut, fast med modellen är det ju inte mig du härmar. ;-)

Liemel
Till söta småttingarna kan du ju göra, om inte annat så när de lärt sig att gå. :-)

s n o r k sa...

Åh så jättefina de är! Jag ska nog också prova på att sy ett par...hmm.....jag vet!
Till min kompis 2-åriga dotter får det bli! Och jag vet i vilken färg, lila velour mmmmmmmmm......
Åh så fina! Jag håller med om att allt du syr blir så himla fint! Är lite sugen på en av dina väskor.... ;)))

Carolina sa...

Superfina! Kul med applikationer och kantband i olika färg.

á Yeliqa sa...

Tummen upp!!!
Supersnygga brallor :)

Ett Tu Tre sa...

Wow, så snygga brallor, det där med blommorna i velour kommer jag nog att hålla i minnet när jag syr nästa gång (om det är ok?).
Kommer ihåg när jag sydde mina att jag funderade på hur knytbanden skulle gå, med det band som löpte under ärmhålet eller med det band som löpte över bröstkorg och rygg, till slut gjorde jag så som du har gjort i din slutversion, fick för mig att det var bäst. Vad tycker du som har testat bägge alternativen?

GOBLIgobli sa...

snork
Ja, lila låter hur snyggt som helst!! Ska bli spännande att se dem.
Ang. väskorna så ligger jag sorgligt nere med dem just nu, vill göra ny modell men det är ju inte så årstiden bjuder på mer tid över sas. Nu har man alla måsten ute att ta hand om också. :-o

Ett tu tre
Blomma på bara!! Bara roligt att kunna inspirera. :-D
Faktiskt tycker jag att den senaste versionen med banden på nåt sätt blev bättre men tror inte det är någon skillnad funktionellt egentligen. Jag struntade i att förstärka med tät sicksack den andra gången och tror inte det behövs åt det hållet.

Gulligan sa...

helt fantastiska!!

OttoPippi sa...

Alltså herregud!!! Dessa är kanske de coolaste Kokalal-retrobrall som jag har sett!! Så underbart med blommorna!!! Vilken idé!!! De blev så underbart mycket Gobligobli över dem!! Du sätter personlig prägel på allt, det tycker jag är så häftigt.

Och javisst är det lite läskigt första gången med muddband, men det verkade ju ha gått alldeles utmärkt för dig!!!

Jes sa...

Underbara byxor!!! så fräckt med blommor på :) även snyggt med två olika färger på bandet, ja visst är byxorna roliga att sy.

beas barnslikheter sa...

Blommorna blev verkligen pricken över "i:et". Vad fina de blev, trots att du var tvungen att böka lite med dem. Superfin modell. Jag ser att du fyndat många underbara tyger också...vilket tur att kunna få lägga vantarna på sådana vackra tyger.

Thea sa...

Men nu blir jag ju helt salig!!! De är ju så fina så jag vet inte vad jag ska säga!!! Fantastiska! Applikationer på byxor har jag inte tänkt på, men det är nog dags att göra det nu! :-)

rino sa...

snygga& kul färger! håller med ottopippi om att de ser "gobliga" ut

camilla sa...

fruktansvärt snygga!

Madelene sa...

De är bara fööööör snygga!!!!