Sidor

18 juli 2010

Sypremiär för nya lapparna


Nu har jag testat de nya lapparna och de funkar precis som det var tänkt. Det enda jag seriöst behöver öva på är det där med fastsömnad så de blir snyggt på båda sidorna (vilket jag redan gnällt om i ett tidigare inlägg). Kruxet med velour är ju att den gärna vill luta åt något håll när man lägger på pressarfotstryck och har man velouren på undersidan så har man alltså ingen koll på vart sömmen hamnar.
Ja, inte jag i alla fall.

JNYs bekanta fordon och velour i sandbeige från Jofotex.

20 kommentarer:

Pyssellycka sa...

Riktigt snyggt! Jamen fy, det är pilligt med de där lapparna...

Agneta sa...

Dina lappar och din logga är jättefin!! :)

Tina T. sa...

Jättesnyggt.

Onomak sa...

Så snyggt! Jag syr fast mina med bara kortsidan och tycker det är pilligt. Så jag förstår att du tycker det. Men du lyckades ju jättebra på filten ovan :)

Camilla sa...

jättesnygg kombination på filten, jag är "rädd" för att sy i velour av den anledningen att det bara glider, men jag tycker det ser jättefint ut.

SandraS sa...

Prym har en dubbelsidig tejp som kanske skulle hjälpa dig. Den klibbar inte på nålen och försvinner i tvätten. Tejpen heter Gold Zack Wonder Tape. Jag använder den bl.a. när jag fållar besvärliga tyger som tunn strech och velour.

Camilla sa...

Hörru perfektionisten, det där ser ju jättesnyggt ut. :-) Och jag kan då inte hitta minsta lilla fel på lappisömnaden på de filtar jag köpt från dig, trots nyfiket synande i sömmarna - bokstavligen. Jag tror du kan vara lugn för att få bebisar (eller deras föräldrar) kommer att syna filtarna med förstoringsglas över sömmarna.

"Kruxet är att velouren... gärna vill luta åt något håll".... Ha! När jag försöker inte bara lutar den, den åker slalom och backhoppning och gör piruetter på samma gång.

Nefertari sa...

Den så deilig ut. virkelig bra at du klarer å få sømmen fin på undersiden når du syr!

Lilla I sa...

Men riktigt snygg! :-)

Cecilia sa...

Ser verkligen supernice ut :) Gillar du förresten JNYs fordon, jag har inte köpt dem för hon beskrev dem som "stora". Beror ju förvisso lite på vad man vill använda dem till. Den blå färgen faller mig definitivt i smaken.

Ser ut som du syr på den fina lappen på alla kanter. Stämmer det att det blir snyggt även på "längden"? Mina Namnbands lappar delade sig fult tycker jag.

Mimmi sa...

Det blir ju hur snyggt som helst med dina nya superproffsiga lappar. Wow!!!!!

Denna mellanblåa färg från Jny älskar jag!!! Så underbar.

Gekko sa...

SÅåååååååååååå snyggt! Otroligt härligt med blåfärgen, naturvitt och sandbeige velour, I love! Och dina nya lappar är ju bara för snygga!!

GOBLIgobli sa...

Tusen tack alla för era sköna kommentarer!! =D Jag älskar den blå färgen! Och vad gäller lappsömnaden så förtäljer inte historien HUR många gånger jag fick sy om lappen tills jag vad nöjd. ;-)

Camilla "1", klart du ska sy i velour! På't bara, det är inte så svårt när man testat ett par gånger.

Camilla "2", du är ju för skön, haha!! :-D

Cecilia, jo den är sydd på tre sidor och jag var lite orolig över just det där att avigfärgen skulle lysa igenom (den är turkos på mina lappar, det gröna och vita går som trådar) men det syns inte ett spår av det! Riktigt nöjd är jag.

Fangoria sa...

Skitsnygg!
Och av filtarna nedan tycker jag bäst om fyran med stjärnor...=)

OttoPippi sa...

Alltså..... detta resultatet kan du väl i alla fall inte klaga på!!! :-)

Tipset med tejpen verkar kunna vara en lösning kanske??

Nåväl, snygg kombo!!

GOBLIgobli sa...

Ja, missade helt att tacka för tipset med tejpen SandraS! Den verkar riktigt bra. =)

Bustråden sa...

Fin filt!
Dina lappar blev ju jättefina, hur gör man när man beställer lappar därifrån, jag har varit inne och försökt men förstår inte hur jag ska göra?

GOBLIgobli sa...

Bustråden, först gör man ett köp på själva antalet och sorten du vill ha och sedan kommer man till betalning och hela det köret. Efter man betalt skickar man ett mail till säljaren med en bild av designen och bilden ska vara 300 dpi i upplösning.
De (han?) är väldig bra att ha och göra med och de har mailkontakt tills alla är nöjda. Är man minsta osäker är det bara att fråga dem.
Ska väl tillägga att kommunikationen sker på engelska.

Jag väntar just nu på min andra uppsättning lappar, får se om det går lika snabbt som förra gången. :-)

Lottaspace sa...

Hej!
De är så fina dina lappar! Och tack för att du berättade om dom! Beställde för två veckor sedan, och idag kom mina nya namnlappar! Så bra service och jag kommer definitift att beställa därifrån snart igen!
(såg till vänster att du skrivit att man ska säga till om man inte finns på din blogglista.. det finns jag inte, men vill gärna vara där!)
Lotta
http://inspirationm.blogspot.com

Edvinsmamma sa...

Du gör så fina saker :)

Det är absolut bättre när dom är stor i storleken vilket jag inte alls tycker är något negativt. För finns det något mer irriterande än när man får något som dom inte alls kommer att kunna ha? :)

Som du förstår så är Tore supernöjd med sin fina mössa, ett stort TACK för den! Och eftersom den är lite stor i storleken kommer han att kunna ha den hela hösten, perfekt! :)

Kram - Elin (Edvinsmamma)