Sidor

14 juli 2010

En del nytt i sommarvärmen


Ett paket från Hong Kong!! :-D
Då kom äntligen mina nya speciallappar beställda från Etsy och de kan även ses i bloggen. Tog nog inte ens två veckor från att jag betalt och kommunicerat färdigt med kontaktpersonen i New York. Lite nervöst var det ju eftersom det var ett helt nytt ställe och så långt bort dessutom. Men jag ville prova då så många redan beställt därifrån och fått finfina lappar.
Och jag kan nu säga, det fick jag med! =)
Valde ordern med 300st. till att börja med och kom på att såna här blir ju bra att täcka över skarven till kantbandet på filtarna. Väldigt öronmärkta med andra ord och nu blir det baske mig till att sy Sleepysar!
Har ändrat bottenfärgen från svart till mörkbrunt och det kommer även mina standardlappar få, för nu ska det beställas mer lappar, de små är nämligen slut.


Sen för att riktigt göra bakvända saker så här i sommerhettan (33 grader den dagen!), har jag sytt en helt ny sorts filtar. I fleece! Inte så värst säsongsaktuellt med tanke på att det verkligen värmde i knät när jag sydde dessa, men eftersom mitt sätt att sy och skapa är väldigt inspirationsbaserat så var det bara att gilla läget. För kul var det! Och bäst av allt är att jag bara tagit tyger som redan finns hemma, vissa har varit hyllvärmare rätt länge dessutom.
Det här är en ny sort som kommer vara i fleece och olika vävtyger (flanell, babycord, bomullsväv...) och till dessa vill jag göra lite bulliga sifferapplikationer (kan bli annat också). Siffrorna är så pass stora att de är påsydda manuellt, alltså inte med brodérmaskinen som jag brukar. Mina ramar är för små, nuffrorna är ca. A4.


Baksidan är i samma tyg som applikationen och inte helt otippat är väl min favvis den underbara blommiga "Femman". Den har rosa babycord som baksida och de limeprickiga är i flanell.
Flanell har dock en uppenbar nackdel och det är noppigheten som kommer direkt som ett brev på posten. Jag förtvättar ju tygerna (däremot inte fleecen) så det såg ut så meddetsamma. Men undrar om inte det ökar på gosigheten lite mer? ;-) Jag vill gärna att de här ska ha en mer "ruffled" finish.

Pillalappar på siffrorna och en övertäckt overlockskarv.

10 kommentarer:

Galenmama sa...

Alltid lika fina och sån härlig inspiration ! Blir så full av sylusta när jag ser dina fina filtar :)

Gekko sa...

Snygga filtar och härliga nya lappar! Att såna små saker ska glädja så mycket! :-)
Skicka hit lite av värmen du ;-)

Nilla sa...

Verkligen hur snygga som helst. Känns som att jag hakat upp mig men det måste sägas igen. Såå välgjorda saker du gör! Proffsigt!

TRI o MAR sa...

Vilken idespruta du är! Jättefina filtar!!

Karinottilia sa...

Jättefina filtar och proffsig finish. Appropå namnlappar, så väntar jag också på mina från samma ställe. Lade ordern igår och då kanske det inte tar så lång tid alltså! Roligt att du är nöjd med den leverantören.

Retro Elephant sa...

Vilket ögongodis! Superfina lappar!

//Lina

Miiaoo sa...

Så supercoola filtar! Vilken fantasi du har!! GILLAR!!

OttoPippi sa...

Hur coola filtar som helst!!! Tänker att sådana här kan man sälja till tvilling- och trillingfamiljer :-). jag hade bergis köpt två med en etta och tvåa på om de hade funnits när mina var små :-) :-) Så mycket Gobli över dem också!!! Du har så himla uppfinningsrik! Me Like!

Supersnygga var också dina nya lappar!!! Najs!

GOBLIgobli sa...

Tack vad snälla ni är!! :-D

MinaMirakel sa...

Dom ser underbart välarbetade ut!
Snygga lappar!/Åsa