Sidor

06 november 2011

Till Bejben


Det var alldeles för länge sedan jag sydde något till bejben här hemma men efter helgens härliga besök (samt träff med underbara syvänner!) på Syfestivalen är det tänkt att bli andra bullar! Köpte faktiskt vissa tyger enbart till henne och här är första försöket. Festivaltyget är såklart Znoks underbara deer på grön botten, riktigt sprallig och fräsch med sina blommiga "bambisar". En rock n' roll-blandning med syrenlila jersey från gömmorna och gräsgröna kantband fick bli dagens kombo.

Det mesta flöt väl på förutom fållen som jag först bara vek och körde med bred dubbelnål på Covern. När jag sen glatt skulle stryka den färdiga tröjan så jag hur bedrövligt vinglig hela fållen var! Att den var sydd med gräsgrön tråd på syrenlila, som alla övriga stickningar, gjorde det hela så mycket värre. Såg inte klokt ut!
Så, gör om, gör rätt! Klippte bort hela fållen (ska väl tillägga att den även var rundad) och sydde dit en snygg rullfåll istället. Nu nöjd! Manuellt applicerad deer-blomma på magen, sydd med förstärkt raksöm.

Bejben blev så nöjd och skulle ta på sig tröjan till skolan nästa dag. Det gör symamma glad! =)

8 kommentarer:

MinaMirakel sa...

Jättefin!/Åsa

Skapat av mig sa...

Å så söt! Gillar när man skapar något som inte ser ut som allt annat!

Karolina sa...

Hej, jag letar efter precis sådan syrenlila trikå. Minns du var du köpt den?

GOBLIgobli sa...

Tack ni! =)

Karolina, den köptes privat för några år sedan men jag har en del och beroende på hur mycket du tänkte dig så kan jag se om jag har så det räcker. Den är i 100% bomull, alltså ingen lycra i. Maila mig vid intresse. =)

Karolina sa...

jag har mejlade dig 7 november tror jag på mari@gobligobli.se var det rätt adress?

GOBLIgobli sa...

Men oj, det mailet har inte kommit fram tydligen. =( Ja det är rätt adress, prova gärna igen så hoppas vi det kommer fram.

Fangoria sa...

Såå snygg!!

od Andulky sa...

Snygg!!!