Sidor

31 oktober 2011

"The Väsk-mode" var det...


...med massa syglädje och smådetaljer!! Knappar, rosetter, broderier och you name it! =)

Oftast när jag syr är mitt tänk att göra saker på snabbast möjliga sätt. Skippa krångliga moment och detaljer. Menorka liksom...
Men inte nu! NU skulle jag göra en väska med "snickarglädje" och eftertanke och rent ut sagt skita i hur lång tid det skulle ta! Klämde in ett par personliga utmaningar också...
Inspirationen fick jag en dag i en väskbutik där det hängde en alldeles underbar väska från Desigual. Var på vippen att köpa den men där och då vaknade väsknörden igen och det var bara hem och börja malla.


Grunden är samma som denna bortsett från handtagen. Den här fick istället ett helt handtag som sätts fast med karbinhakar i D-ringarna där även axelremmen sitter. Utmaningarna jag nämnde finns dels i den infällda fickan med dragkedjeöppning (syns lite i bilden ovan) och den större framfickan som är påsydd utanpå (kan såklart inte komma på vad de kallas! Bälgficka?). Dessa två detaljer kanske inte är någon konstighet egentligen men jag har dragit mig så in i bängen att prova för jag tyckt de verkat så svåra.
Och visst, den infällda dragkedjan behöver mer träning, framför allt hur jag ska få dit påsfickan inuti på rätt sätt.


Faktiskt tog det "bara" en helg att sy klart väskan, trots en hel del gör-om-gör-rätt och en massa sprätta. En annan del gick åt till allt velande över vilka tyger jag skulle ha, hur många fickor samt var fickorna skulle sitta. SÅNT kan vara svårt nog! ;-)
Till tyg hade jag grovspårig mörkbrun manchester, blommig babycord och rosa smalspårig manchester. Långsidorna och kortsidorna är uppstärkta med Bibbis kraftiga vanliga mellanlägg, inte den tjockaste men den funkar finfint om man inte är ute efter en superstärkt väska. Som innerfoder tog jag bomullspoplin i brunt med prickar i aqua. Rosa prickar hade varit bäst men eftersom jag nu ska beta av mina tygsamlingar blev denna en god tvåa. Passade bra gjorde den i alla fall. =)

3 kommentarer:

Katharina sa...

Så himla snygg!

enplusenblirtre sa...

Vad snygg då!! Jättefina färger och detaljer! =)

Anonym sa...

Säljer du sådana väskor som denna? vad skulle den i såfall kosta?

MVH

Anette
kotte_ski@hotmail.com