Sidor

27 juli 2012

Syrum del 2 - pimpad förvaring

Piffa upp hyllplan med papper.

Innan jag började måla om och greja hade jag i stort sett allt (förutom tyger) i diverse plastlådor. Med eller utan lock. Transparent eller blått och rött. Stora som små. Och jag var nu så less på dem! De passade inte alls in, jag ville ha något nytt och fräscht!
Och så blev det.
Bort med lådorna och in med allsköns kombinationer av alla de vävtyger jag har haft som hyllvärmare. Här skulle sys påsar! Såna man gjorde i syslöjden på mellanstadiet och såna man hade som gympapåsar. Jajjamen!! =D
Så jag tog fram alla tyger jag ville vila ögonen på varje gång jag klev in i mitt syrum och föga förvånande blev det en hel del blommigt och prickigt. =) Det var riktigt skoj att få gotta sig bland färgglada tyger, band och spetsar. Och senare, scrappa etiketter till alla!

Tre av mina favoriter. Vaddpåsen stod innan som en trist plastpåse i ett hörn.
Mycket trevligare med fint tyg runt.

Här en annan variant där jag stoppat in en papplåda i en påse helt enkelt. Mjuka grejer är lätta att knö i en påse bara så där, men som pysselgrejerna här, ligger de bättre med lite mer stöd.

Alla spetsar i en påslåda. Lådpåse...? Äh!Sen gillar jag papp. Är det rejäla lådor desto bättre. Här tog jag vara på min Converse-låda och tanken var att göra som nedan, klä om den, men faktiskt fick den vara som den är. Pimpad med en liten rosett bara. =) I den har jag lagt i alla band och snedslå.


Det här är också en skokartong, dock mycket större och här ryms alla stora koner. Själva lådan ligger på en hänganordning man har i kök (vad den nu heter, kommer inte på...) och denna hänger precis ovanför två av maskinerna, lätt att komma åt.


Och sist med inte minst, en pimpad moppelåda! Målad med "leftovers" av både väggfärgen och den till klippbordet. Det vita är vår alltid-en-burk-hemma-standardfärg Beckers antikvit. 
I botten presentpapper för att piffa upp, prickigt så klart.
Men det bästa av allt, porslinknopparna som jag sett man kan köpa för halvdyra pengar, hittade jag i gömmorna i vårt garage. =D Inte varje dag det händer...

6 kommentarer:

Lisa sa...

Men så fint du har gjort! Nu måste inspirationen och skaparglädjen svämma över? Något avis bara... :D
//Lisa

Camilla/NÅNI by Smillas design sa...

Vilket enormt arbete du gjort! Superfint är det. Stor inspirationskälla!

Jennieshemochhjartan sa...

Vilket mega jobb du lagt ner och vilket rum.. nu är jag riktigt avundsjuk. Och vilken inspiration jag fick att fixa vårat data/syrum.. Jätte fint!!!!

GOBLIgobli sa...

Tack så mycket! =)
Jag mer eller mindre bor här inne nu och ser hela tiden något detalj att pyssla med. =D

Puppan sa...

Fiint!!!

Lina sa...

Åh så fint!
Hälsningar Lina, Beckers Färg