Sidor

13 december 2009

För länge sedan... (i bloggår mätt)Den här mattan/täcket som är sytt av gamla jeans är ingenting som blev gjort igår. Faktiskt inte ens under den tid vi bott i vårt nuvarande hus (över fyra år) och långt innan jag knappt visste vad en blogg var. Den här sydde jag på den tiden när pojkarna var små och det är deras namn som går tvärs över rutorna som "aviga" applikationer.
Mycket kärlek ligger i detta täcke och den är flitigt använd och lika mycket tvättad. Den har fått hänga med allt från rumsmatta till utefilt i gräset. Som monstercape till att sova middag under.
Alla sömmar är hopsydda med sömsmånerna uppåt och dessa är sedan uppruggade med lämpligt verktyg. Räknade ut att på de 108 rutor som täcket är, ruggade jag upp över 400 remsor med sömsmån.
Det dammade duktigt kan jag lova!

Har åter varit och grejat med min webshop och förutom ny bakgrund - igen - har jag lagt till Kassar i menyn.
Nu finns där inget nysytt utan tre dagiskassar som blev gjorda för ett bra tag sedan men som bara blivit liggandes då jag inte hade fotat dem förrän idag. Seghet eller vad!
Eller jo, jag saknar ljusa kvällar att kunna fota i. Måste ju skylla på något.


9 kommentarer:

Anna, Tvillingtand sa...

Vilket härligt täcke! Det var väldigt fint med de ruggade kanterna.

Camilla Porsman sa...

Fantastiskt täcke! Och vilken lysande idé att ta om hand de utslitna jeansen på det viset. Men vilket arbete, både i fråga om antalet rutor som skulle sys ihop och antalet uppruggade sömsmåner. Jag tror bestämt du måste vara begåvad med allt det tålamod som jag saknar! :-)

Hello sa...

Vilket fantastiskt täcke! Helt underbart!

Gekko sa...

Vilket genomarbetat och unikt täcke! Jag är imponerad! Kul att du lägger ut det i bloggen till inspiration! :-)

Nilla sa...

Vilket fantastiskt täcke! Vilket arbete!

GOBLIgobli sa...

Tack alla, värmer så mycket! =)
Det var nog mer jobb med den än jag trodde och hade jag vetat det hade det nog inte blitt nån matta, hehe.

Doris_Assar sa...

Underbart täcke!!

TuffTuff sa...

Jättefint täcke å vilket jobb! Tack för inspirationen till att ta tillvara på de gamle jeansen.

Mimmi sa...

Åh, så fint det var här på bloggen :-D Det är nackdel när man läser genom GoogleReader, man ser inte de fina bloggdesignen.

Tack för din kommentar - tänk att sömnaden och matrialsporten i den kan göra en så lycklig. ;-) ....till sambons stora olycka ;-)Inom kort kommer de första resultaten av pärlan i min blogg.

God Jul!!!!