Sidor

31 mars 2010

Det Alternativa Bandavslutet


Så.
Efter att ha gnällt ihjäl mig om rundstickat i förra inlägget så har jag nu testat att skarva en remsa av en tunn och rätt sladdrig svart interlock jag har haft liggandes i gömmorna i evighet. Klart är nu i alla fall att "interlock is the shit" för bandkantning och nu blev det minnsann ingen manet!
Det här gick över förväntan och eftersom jag har så mycket av denna svarta så ska jag stå ut med att skarva den. För faktum är att det går mycket snabbare med rullkniv än att klippa spiral med sax. Dock kommer jag beställa rundstickat av de färger jag saknar och JNY har det i interlock. Man skulle skriva det i meddelanderutan för hon har av båda sorterna.
Öglan då?
Även om lösningen med lapp över skarven är toppen och snygg så är inte den här så dum heller. Om inte annat så går den snabbare att göra och har nu ytterligare ett användningsområde för min KAM-press och plastknappar.
Också toppen! =)

Skarven gör inte så mycket väsen av sig.

Så till slut, den jag skulle undvika...
När skarven ska genom bandkantaren får man vara med lite och kolla så den inte fastnar. Det är framför allt i ingången till vikaren som den kan korva sig. Jag sydde skarven på snedden, på precis samma sätt som skråband är skarvade. Klippte av det överflödiga tyget rätt nära sömmen så bullen blir så liten som möjligt.

7 kommentarer:

Anna Skapar sa...

Gott att du hittade en lösning på problemet:-)

SKROTdesign sa...

Käck lösning :)

BillaBa sa...

Ibland blir jag bara så sjukt imponerad av alla dina fiffiga lösningar!! Jättesnygg filt oxå för den delen =)!!

Titinea sa...

Snyggt! Ja KAM knapparna är jättebra till mycket.. Haklappar och mycket mer än tygblöjor... Desutom ser de så proffsigt ut med dem! :)

Jo sa...

Vad bra att du löste det! Och tack för att du berättar för oss så vi andra också kan lära oss!

Men du använder alltså helt vanlig rundstickad interlock att kantbanda med? Det låter ju supersmidigt! :)

GOBLIgobli sa...

BillaBa, hehe. ;-)

Titinea, jag ÄLSKAR kampressen, helt underbar!

Jo
Den här svarta var ju inte rundstickad, men annars vill jag ha det för att kunna klippa ut hur lång remsa jag vill och slippa en extra skarv mitt i filten. Klipper remsan i spiral alltså.

Jo sa...

Ah.. Jag har precis börjat sy i trikå, så jag är en novis med nya fina maskiner, och jag har inte riktigt fattat det där med muddväv och sånt ännu. Jag har fingrat på interlock och funderat på om man inte kan använda det som mudd och nu vet jag svaret! :)