Sidor

28 mars 2010

Sleeeeepy!

Den här blev min favorit!

Nu tråkar jag ut er med fler filtar men det är ju så kul att sy dessa! Framför allt nu när bandkantaren och jag har blivit rätt bra vänner.
Var en sväng till Sumpans Textilcentrum i lördags och passade på att handla lite rundstickad mudd vilket för mig är en förutsättning att köra bandkantning med CoverPron. Visst kan man skarva men så långt vill jag inte testa lyckan än. Köpte även ett annat band att göra broderitexterna på, ripsband tror jag det kallades? Hattband? Den är 16mm bred och toppen till ändamålet.


Kör hårt med orangea kanter just nu och nog kan man passa dem till mycket. Dessutom är ju våren på väg, trots vissa envisa försök till snöstormar, så nu ska det vara färg!
Rubbet finns i min WebShop.

18 kommentarer:

KroKKoFin sa...

Gud vilka fina filtar! Har en fråga till dig om det där med kantbandare: Vet du om man kan köpa en sådan till en Overlock (Janome My Lock 644D)?

Anna sa...

Vilka härliga färger. De känns absolut vårigt med det orangea - superfint!

Zanna sa...

Jättesnygga filtar!

Camilla Porsman sa...

Såååå läckra färger - älskar dem!

BillaBa sa...

Mig kommer du då aldrig att tråka ut med dina filtar. Jag fullkomligt avgudar dom =)!! En fråga - hur gör du när du börjar/avslutar bandkantningen på filten. Är det enligt principen "Klipp ett jack i filten och börja/avsluta där"

GOBLIgobli sa...

Tack alla! =)

Krokko, nej till en vanlig ol kan man inte ha bandkantare eftersom den inte gör sk. fållsömmar.

BillaBa, jajjamen. =) Därav speciallapparna med text och tjurigheten med att få till sömmen rätt på båda sidor om lappen (som jag gnällde om i ett tidigare inlägg...). :-/ Ska dock testa en annan idé också, återkommer om det om det funkade.

Singh sa...

Underbart ögongodis. Alltid kul att se olika kombinationer. Ripsbandet blev ju kanon!

Mimmi sa...

Superduperfina! Du gör mig sugen att testa filtar och framförallt att ta tag i alla projekt som finns i huvudet. Jag har legat på latsidan den sista tiden.

Lapparna blev toppenfina!

Thea sa...

Ååå, jag håller med om din favvo! Den är fantastisk! Grymt snygg kantningen blev också. Måste öva lite med min kantare. Hade glömt att du skulle till Sumpan, du hade ju kunnat svänga förbi på en fika!

Agnetha sa...

Önskar jag hade maskiner som du!! Så snart jag får pengar ska jag investera i en flatlockmaskin!! Gillar verkligen dinna lappar du broderar o sätter på!!

Tanja sa...

Jättehärliga filtar!
Är så svag för brunt med rosa, gillade den bäst! :)

makrill sa...

Underbara filtar!! De är för snygga!! Jag är också inne i en orange fas för tillfället...

Anki sa...

Superläckra! Som en hel påse färgglada karameller, mums! Skär du ut kantbandet som en spiral då för att slippa skarva? Låter svårt att skära så... Men smidigt när man väl syr.

mysigtdesign sa...

Snygga filtar, gillar verkligen detaljen med orange kantband.

Hello sa...

Orange rockar! Och tack för tipset om rundstickad mudd i Sumpan. Det ska jag kolla!

GOBLIgobli sa...

Hello, det fanns två grovlekar och jag köpte den tunnare. Inbillar mig att den funkar bättre till bandkantning.

Simsalabim sa...

Underbara färger på filtarna!

busmumrik sa...

Helt fantastiska filtar!!!