Sidor

14 mars 2010

Väskjakten fortsätter


Etsys Bags and purses-avdelning är en av mina stora väskinspirationskällor. Över 7000 sidor med bara väskor att låta sig beundras av.
Idel ögongodis för en väskfantast!
Jag är alltså fortfarande "in the väsk-mode" och passat på att vrida ut och in på lösningar i jakten på ny modell. Har ju använt min Lady Blue flitigt ända sen jag sydde den och verkligen gillat den, så den här nya, Lady My, är till stor del rätt lik. Samma bredd och längd men ca. fem cm mer höjd. En rymlig historia utan att vara för stor.
Den här gången tänkte jag däremot att dagisväskehandtaget skulle bytas ut mot vanliga handtag men att axelremmen ändå fick vara kvar. Frågan är om det blir kaka på kaka med både och, testperiod återstår. (Fast jag använde mig av båda handtagen på den gamla väskan...)


Sen ville jag prova hur det skulle se ut om man delade av framstycket. På det sättet blev det alldeles lagom med elefanter till en vuxenväska. Det underbara elefanttyget som jag bytte till mig med denna beställning har länge legat och värmt hylla. A t t det skulle bli väska var klart men man vill ju inte klippa spill av det. Det ljusa är en tjock oblekt twill och inuti rosa väv. Framtill en ytterficka på ena halvan och på baksidan samma lösning som på Lady Blue med dragkedja och delad ficka. Toppen stängs med en tryckknapp.
Den andra väskan är en annan modell då jag tänkte mig en utan axelrem och istället långa handtag. Den har inga ytterfickor och stängs med en tryckknapp. En enkalre modell med lite pösigare form i sidorna.

Och ja, elefanterna står på ända, helt medvetet! ;-)

19 kommentarer:

MemLin sa...

Snygg! Blir fortfarande så impad av alla dina väskor. Själv är jag löljigt stolt över min väska och kan fortfarande inte fatta att jag faktiskt fick ihop den till slut även om det var med en hel del hjälp :-)

MinaMirakel sa...

Underbara detaljer, häftigt elefanttyg!/Åsa

Mina sa...

Det där blev toppenväskor!

Jag är fullkomligt kär i elefanter och önskar jag kunde ha mönster utanpå även mina väskor ibland. Men det blir ju bara snyggt när andra gör det. Konstigt det där :-)

Vad har du för remmar? Jag specialbeställde många meter av 4 cm-bredd av bomullsrem och säljer gärna vidare om du är intresserad. (beställde kanske några hundra meter mer än vad jag kommer göra av med på ett tag :-D)

Anonym sa...

Uj, där hamnade min googleprofil här av bara farten. Det var inte riktigt meningen.

Camilla Porsman sa...

Superfina - som alltid! Du är så otroligt duktig!

Mamma på Vift sa...

Jätte fina väskor som vanligt :-) Du är en sann inspiration.

Kram

GOBLIgobli sa...

MemLin, tack! Absolut att du ska vara stolt över den ! :-D

Mina, det där är 30mm bomull från Swelogent. 40mm vore toppen, är abslout intresserad, dock har jag haft svårt att hitta sliplocks, loopar och D-ringar i den bredden. Men du kanske vet var? :-) Just det, silvriga ska de vara. Har några svarta i nylon kvar.

Anonym sa...

Jag har svarta gummilackade sliplocks i fyra cm (de enda snygga sliplocks jag hittat, varför jag var tvungen att beställa just de remmarna). Dessutom finns det hängselbyx-spännen i just fyra cm, tror att SoS sådana skulle kunna bli ursnygga på . Och jag har faktiskt ett litet lager över av silvriga 4cm som jag gärna säljer vidare nu när jag inte behöver dem mer...och tillika avlånga D-ringar.

Jag har faktiskt bild på både rem och sliplocks. Det kan jag lägga in i bloggen så får du se!

Anonym sa...

hm.. jag som nu när jag bloggade fick för mig att det hette slipnots. Well.. det finns hur som bild på fenomenet, så de flesta fattar nog vad jag menar iaf! :-)

Mimmi sa...

Underbara!!!!! Underbara!!!!!!

Kan du inte ge mig en rejäl spark därbak, så jag får till någon väska till slut. Nu har jag tjatat om detta i flera år :-o

Onomak sa...

Vilka supesnygga väskor! Snyggt att använda både enfärgat o mönstrat!

Tanja sa...

Wow! Superfina!
Jag älskar verkligen det där elefanttyget!

lilla a sa...

Fina elefanter!

OttoPippi sa...

Som vanligt så proffsigt och snyggt att man baxnar!!! (*längtar efter min egen väsksömnad framöver*)

GOBLIgobli sa...

Tusen tack alla!!

Mimmi, *kicks ass* :-D Du får ta dig hit nån helg så kör vi väskjunta. =)

Simsalabim sa...

Ja, visst är Etsy underbart! Det är bara det att man lätt blir fast och sedan så vill man göra/köpa massor! :) Dina väskor är jättefina - så välgjorda!

agge sa...

Hej!
Såg att du hade min gamla länk i ditt arkiv..har bytt blogg o numera går jag under adressen:
http://kreativamamman.blogspot.com/

Hoppas vi ska fortsätta följas åt, du gör såå superfina saker!
Ha en bra dag :-)

KroKKoFin sa...

Gud så duktig du är på det där med väskor. Och så kul det måste vara att känna att man hittat "sin grej". Jag är lite nyfiken på din layout på bloggen. Vad är det för val du har gjort för att få till bakgrunden och att bakgrunden lyser igenom mellan dina spalter?

od Andulky sa...

Wow så grymt snygga!!