Sidor

10 februari 2011

Prototypa sig lite


Jag älskar manchester! Det är så mångsidigt, livfullt och så härligt att sy i. Man får så mycket variation bara genom att lägga det åt olika håll.
Den här petrolfärgade har jag traderat hem för en evighet sedan med tanken att det skulle bli väska. Sen att jag inte sytt väskor på säkert ett år har inte gjort att tanken ändå funnits där. Jag har så många sköna tyger som väntar på att bli väskor att det börjar bli läge för det och nu fick jag riktigt inspiration att fixa en ny modell.


Den här gillar jag verkligen! Lite mer vardagsbag och en rymlig sådan. Grundmönstret är taget från mina gamla Baggy, bara att den här är mer på bredden än höjden vilket passar bra till en bag med handtag. Sen lade jag mer krut på detaljer i form av fickor med lock och bakfickan med dragkedja. Sidofickorna är också olika, den ena med lock och den andra en öppen som lämpar sig för vattenflaska t ex. Justerbar axelrem och såklart, traktordragkedja för stängning. =) Träplutt i masurbjörk från pappa Genuine Craftman.

Det svåraste var väl att välja passande tyg som matchar petrol, men eftersom det här var lite av en prototyp så tog jag sånt jag hade mycket utav. Här en babymanchester i grått med prickar. Ingen sådär färgsprudlande kombo men nu blev väskan rätt neutral. Vad mer skulle passa till petrol?

Ett smidigt sätt att sy fast lock, en dekorremsa.


24 kommentarer:

Anonym sa...

Jättefin! Gillar också manchester och tänkte göra en Mei tai av det snart.

fante sa...

Ursnygg!

Cilla och Henka sa...

Vill ha, vill ha! Supersnygg!

MinaMirakel sa...

Helt fantastisk!/Åsa

Gekko sa...

I love it!
Beroende på tonen i petrolen skulle kanske en skarp rosa passa?

MemLin sa...

Skitsnygg :-)

AnKa sa...

Ursnygg väska. En sån som sätter igång vill-ha-begäret.
Det finns ju mycket som passar till petrol blått, förstås men även olika toner av grönt tex oliv eller lime. Men man kan ju även tänka sig lite tuffare färgkombinationer som orange eller cerise.

jejja79 sa...

väskan är verkligen superfin. Rött tycker jag är fint till petrol eller cerise.... men inte så neutralt kanske =)

Anki sa...

Supersnygg modell! Svart tycker jag är snyggt till petrol eller för lite mer förgglatt orange.

Marina sa...

Så fin! Vad duktig du är!

ditts sa...

Virkelig flot taske! Jeg kan lige se den blive fyldt op af blok, bøger, computer, lommetørklæder, madpakke, penalhus, vandflaske, pung, håndcreme, læbepomade, kamera osv osv. Ih hvor er den fin :-)

Popcorn sa...

Himla fin väska! Lime till? Blir inte så neutralt, men tror det skulle bryta av på ett vårigt sätt.

GOBLIgobli sa...

Tack alla härliga och vilka bra tips på färger jag får! =)

Syserine sa...

Brunprickigt bomullstyg skulle passa. Brunt och petrol är fint tillsammans. Jag gillar prickiga detaljer på väskor! Mycket effektfullt att du har lagt tyget åt olika håll!

Anonym sa...

Kanon snygg!! Nu blev jag sugen på att köpa en väka av dej igen;) Älkar den du gjorde åt mej med svart manschester ochn tivolityget på fickorna.Minns du?? ;)

Velkommen til min kreative verden sa...

Det var fint å komme inn i din bloggverden og titte. Du er virkelig flink til å sy. Mye fint: )....og så fin maskin du har investert i. For en glede!

Mimmi sa...

Superfin, du är en klippa på dessa väskor!

Snabb är du också det var ju bara någon dag sedan som du nämnde inspiration för väsksömnad i sytråden.;-)

mulliga m sa...

Den är supersnygg. Fina detaljer. Nu blev jag jättesugen på att sy en ny väska ;)

Retro Elephant sa...

Så otroligt fin!

//Lina

FridoLi sa...

Så fin med alla fickor och lock. En fråga dock, vad är "pappa genuine craftman" ?

GOBLIgobli sa...

FridoLi, hehe kanske blev lite otydligt det där men det är min far som har gjort dem och hans bissniss heter Genuine Craftman. ;-)

FridoLi sa...

Skrattar! Insåg när jag skrivit att det kanske var så! FINT trä-hänge i alla fall! :-)

Benglan sa...

Jag är så otroligt förtjust i denna väska! Har ju haft förmånen att få se den live :) Gillar så mkt att det är olika riktning på manchestern. Kanske måste försöka mig på en liknande själv. Blir i så fall väskpremiär för min del...

GOBLIgobli sa...

Klart du ska Benglan ! :-D